Bieslo VR1 door in de beker

16-09-2024 19:39

Met de competitiestart nog in het vooruitzicht stonden er voor Bieslo Vr1 drie bekerwedstrijden op het programma. Op het eerste gezicht leek ons de indeling gunstig gezind. De bekerpoule bestond namelijk uit vijfdeklassers Roggel en DFO’20 en zesdeklasser Neer. Al tijdens het eerste duel bleek echter dat spelen tegen deze lager geklasseerde teams niet gemakkelijk ging en we de winst ook zeker niet cadeau kregen.

Tijdens onze eerste wedstrijd thuis tegen DFO’20 zijn er een aantal mooie treffers gevallen. Allereerst speelde Gini een aantal tegenstanders voorbij, waarna het netje lekker wapperde. Vervolgens heeft Lucie een goal van enige afstand weten te maken. Maud sloot dit mooie rijtje af met allereerst een lastige aanname, maar ze wist de bal onder controle te krijgen en deze vol in een lastige hoek te schieten, waardoor de keeper geen schijn van kans had. De wedstrijd werd afgesloten met 3-1 winst. Helaas hadden we maar 15 minuten echt een mooi spel laten zien. Er werd een grap gemaakt dat we dit volgende wedstrijd toch echt 16 minuten moesten volhouden, maar of dit bij een grap bleef…

In Neer werd de tweede bekerwedstrijd gespeeld. Helaas hebben we hier ons doel om de eerste 16 minuten goed te spelen niet bereikt. Tijdens de eerste helft liep het niet zo soepel. Er moest echt een tandje bij. In het kleedlokaal werd tijdens de rust gebaald, maar na een goede peptalk van Risch hebben we onze schouders eronder weten te zetten. Hierdoor kregen we in de tweede helft wél de overhand. Het bleef lang 0-0, maar we werden verlost door Frits (bijnaam van Mila Roumen, want ons team is aangesterkt door Mila Schippers). Frits scoorde drie keer!!! Iedere bezoeker van de smaakmarkt en Sportpark de Solberg weet er inmiddels vanaf. Dit kon ze natuurlijk niet onder stoelen of banken steken. Noem haar gerust Wout Weghorst als je haar ziet. Onze Paula heeft ook een goal gemaakt en hierdoor sloten we de wedstrijd af met 4-0. Nog een wedstrijd te gaan en we zijn door in de beker!

Als laatste kregen we Roggel tegenover ons te staan. We begonnen de wedstrijd met het frisse nieuws dat Esmee ten huwelijk is gevraagd; gefeliciteerd samen! Vedettes Lian en Dennis hielpen uit, want er waren her en der wat pijntjes. Wat een eer om deze dames weer te zien stralen op het veld. Vergeleken met het spel van de vorige twee wedstrijden zat er een stuk meer overtuiging, ook al blijven er natuurlijk verbeterpunten. Door goals van Mila (1x), Gini (2x), Juliëtte (2x) en Esmee (1x) wisten we deze bekerronde af te sluiten met 6-1 winst.

Bieslo Vr1 gaat dus als ongeslagen koploper door naar de volgende ronde in de beker. Vanaf dinsdag leggen we de focus echter op de eerste competitiewedstrijd. Aanstaande zondag, 22 september, spelen we namelijk om 10:00 uur uit tegen SNA Vr1.