Onterecht verlies voor Bieslo Vr1

07-10-2024 19:54

Om 08.15 stond iedereen al fris en fruitig op Sportpark de Solberg, zodat we richting Noord-Brabant konden vertrekken voor een vroege wedstrijd tegen Someren Vr2. Er ontbraken echter twee zeer belangrijke personen: Risch en Sjean. Wat bleek? Ophaalservice Risch had vertraging, waardoor beiden 60 seconden te laat kwamen en dus genoteerd werden op de boetelijst. Extra zuur voor Sjean, want hij was niet door zijn drie wekkers heen geslapen én hij had een eerder aanbod van Pien en Juliëtte om mee te rijden afgeslagen… Ook voor Juliëtte zat er een smetje op deze vroege ochtend. Zij bleek namelijk al twee weken de trainingsbroek van Mila aan te hebben, waardoor er volkomen terecht de derde boete van de dag geïnd werd.

Zo goed als de dag was voor de boetepot, zo slecht werd het uiteindelijk voor Bieslo Vr1. In het begin van de wedstrijd hadden we de nodige moeite met het spel van Someren. Al in de derde minuut kwamen we door het ongelukkig wegwerken van een voorzet op achterstand, 1-0. Na een kwartier spelen zorgde een incident (natrappen door de tegenstander) er echter voor dat Bieslo de wedstrijd kantelde. Esmee nam hierin het voortouw, door na een goede actie langs de zijlijn met een voorzet Mila (Frits) te bereiken. Helaas kreeg laatstgenoemde de bal net niet goed onder controle, waardoor haar inzet over het doel vloog. In de 17e minuut was het Esmee zelf die na goed druk zetten de bal van de laatste vrouw van Someren afpakte. Koelbloedig zette ze de 1-1 op het scorebord. Bieslo bleef in die eerste helft steeds sterker worden, maar kon ondanks goede pogingen van Juliëtte en Esmee het net niet vaker vinden. Waar wij niet scoorden, lukte dat Someren wel… Met twee benutte corners kort achter elkaar brachten zij de stand terug naar een 3-1 voorsprong. Ondanks dat we de bovenliggende partij waren met de betere kansen, keken we dus tegen een ruime achterstand aan in de rust.

Tijdens de rust werd de tijd genomen om een aantal tegeltjeswijsheden met elkaar te delen. Zo adviseerde Angie Maud om áltijd om de bal te vragen: “Doe vreugs 20 keer de bal en doe kriegs um oeteindelijk misschien mer 5 keer”. Esmee voegde daar het volgende aan toe: “Joa en doe rens van de 10 keer 9 keer veur nieks, mer veur dea eine kier mosse toch altied goan!” Met andere woorden: we waren nog lang niet verloren en wilden er alles aan gaan doen om in de tweede helft nog een goed resultaat neer te zetten.

De geblesseerde Kim had van iedereen nog de meeste zin in de tweede helft. Pauline had tijdens de eerste helft het linkeroor van Kim dusdanig beschadigd met positieve (en schelle) coaching, dat Kim tamelijk blij was dat Paula in de tweede helft eindelijk mocht gaan schitteren op het veld.

Uiteindelijk bleef het voor Bieslo bij schitteren en lieten we het scoren in de tweede helft helaas achterwege. Kansen waren er genoeg, maar we slaagden er keer op keer niet in om het net te vinden. Hierdoor werd het niet meer spannend in Someren, hoewel we zeker meer hadden verdiend op basis van onze inzet en ons overwicht op het veld. Met wederom een benutte corner van Someren in de 77e minuut werd de eindstand op 4-1 bepaald.

De komende drie(!) weken zullen jullie wellicht iets minder van ons horen, aangezien we pas op zondag 3 november onze volgende competitiewedstrijd spelen. Dan wacht ons om 12:00 uur het thuisduel tegen SVO MDOC Vr1. Wij gaan ervoor zorgen dat we dan weer uiterst fit voor de dag zullen komen!

1-0       3e minuut         …

1-1       17e minuut       Esmee Franssen

2-1       30e minuut       …

3-1       33e minuut       …

4-1       77e minuut       …