Sterke competitiestart voor Bieslo Vr1

23-09-2024 16:38

Nadat we een wisselend gevoel hadden overgehouden aan de beker (lees: alles gewonnen, maar niet zo geweldig gespeeld), was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd tegen SNA Vr1. In alle vroegte verzamelden we ons inclusief de zeer geliefde vedettes Lian en Dennis al om half 9 op de Solberg om richting Montfort te vertrekken. Of ja, wegens vertraging van onze topspits Frits was het 10 minuten over half 9 voordat we vertrokken…

Desondanks kwamen we prima op tijd aan in Montfort, waardoor we nog wat extra minuten vonden om ons, onder het genot van Juliëttes lievelingsnummer “Zjwoege en zjweite”, goed voor te bereiden op de wedstrijd. Toch zag het er de eerste drie minuten van de wedstrijd niet goed uit voor Bieslo. SNA begon sterk en zocht meteen de weg naar het Beeselse doel. Gelukkig overleefden we de stormloop van SNA en konden we snel de focus verplaatsen op ons eigen spel. Vanaf dat moment hielden we rustig de bal in onze eigen ploeg en zochten we naar de juiste momenten om aan te vallen. In de 10e minuut was het voor het eerst raak. Lucie, die een sterke wedstrijd speelde, bekroonde een goede loopactie met de 1-0. Doordat Bieslo slim de bal in het bezit hield, kwam SNA daarna nauwelijks meer tot aanvallen. Het spel begon zich dan ook meer en meer op de helft van de tegenstander af te spelen. Na opnieuw een goede actie van Lucie was het Paula die de 2-0 op haar schoen had liggen, maar helaas belandde haar inzet net naast het doel. Even later was het Esmee die de score wel verder uitbreidde. Ze was zowel de laatste vrouw als de keepster van de tegenstander te slim af door net wat eerder bij de bal te zijn en deze in het doel te werken, 2-0. Slechts 2 minuten daarna tekende Lucie voor haar tweede goal van de dag. Ze soleerde behendig naar de goal en kon, nadat ze de hele verdediging al had uitgekapt, vrij in de linkerhoek scoren, 3-0. De rest van de eerste helft liet Bieslo goed samenspel zien, wat er dan ook voor zorgde dat we met een zeer comfortabel gevoel de rust in gingen.

In de tweede helft was het vooral het doel om meteen de 4-0 te scoren, zodat SNA zeker niet meer terug kon komen in de wedstrijd. Dankzij een mooie schwalbe van Esmee kregen we een vrije trap op het randje van de 16. Juliëtte nam deze voor haar rekening en zag haar inzet via een van de speelsters van SNA in het net verdwijnen, 4-0. Later was het Esmee zelf die na een goede kapbeweging de keepster kansloos liet en de bal in de linkeronderhoek plaatste, 5-0. Enkele minuten daarna deed Lucie er nog een schepje bovenop door ook nog de 6-0 te scoren. Andere kansen waren er nog voor Gini, die met een hard afstandsschot de lat raakte, en Angie, die na een goede actie er net niet in wist te slagen om te scoren. Ook Frits kreeg nog tal van kansen, maar helaas stond haar vizier vandaag iets minder scherp dan de afgelopen weken. Vlak voor het einde kende Bieslo voor het eerst een iets mindere fase in de wedstrijd, waardoor SNA nog de 6-1 scoorde vanuit een afstandsschot. Toch mocht dat de pret niet drukken en stapte Bieslo Vr1 met een goed gevoel én de eerste drie punten van het seizoen van het kunstgras af. Aan het einde van de ochtend was er dus zeker geen sprake van “Say oe, say ah, say SNA”, maar luidden de volgende woorden van Risch: “De Beeselse draken zien lossss!” Later op de zondag bereikte ons ook nog het goede nieuws dat we in de volgende ronde van de beker zijn vrijgeloot. Hierdoor voegen we ons automatisch bij de laatste 16 teams (oftewel: de platte kar komt steeds dichterbij!). Kortom, een perfecte zondag voor Bieslo Vr1!

Volgende week zondag gaan we proberen deze lijn voort te zetten als we het op de Solberg opnemen tegen Slekker Boys Vr1. We hopen op jullie support!

0-1        10e minuut       Lucie Jetten

0-2        23e minuut       Esmee Franssen

0-3        25e minuut       Lucie Jetten

0-4        48e minuut       Juliëtte Ebus

0-5        55e minuut       Esmee Franssen

0-6        60e minuut       Lucie Jetten

1-6        85e minuut       …